Första tävlingen för säsongen

Då har jag provat vingarna i första tävlingen i år.
 
Här ligger vi samlade några båtar dagen innan tävlingen, Det var ett fantastiskt väder och trevlig gemenskap.
 
 
 
 
 
Som sagt det var inte helt lätt att dra i rätt tamp, eller när och varför. men här ser det väll ganska ok ut tycker jag, det kändes bra och GPS-n som fick avgära om skotningen var rätt.
 
 
 
 
 
Även i detta fall fick GPS-n avgöra skotningen. Jag vet att detta är ett nytt sätt att segla gennaker men att segla nästan platläns och försöka få in vind i gennaker bakom fatheaden var inte lätt. så lösningen blev att hålla storen mot där vinden kom och hissa gennaker så högt det bara gick. Man kan göra så men det är inte säkert att det är rätt. Farten ökade så resultatet var mer vind i seglen. 
 
 
 
 

Härlig Segling

Viken fin dag det har varit idag! strålande sol och vindar mellan 2-8ms, Tänkte jag skulle träna gennakersegling men vinden har varit ostlig, samma håll son jag ville segla så det har blivit kryss idag.

 
 
 
Landade på ostsidan på Väggö. strålande sol och lungt. vi är 12 båtar som ligger här.
 
 
 
 
 
Självklart tog jag med leksaken!.... _/)
 
 
 
 
Det visade sig att regatta skulle det bli.... vi är 4 RC-båtar.....
 
 
 
 

Provsegling av nya gennakern

Jag var tvungen att ut och segla lite idag. Provade gennakern. det var inte helt lätt..... det kommer att ta en stund att lära sin i vilka tampar man ska dra i och varför....... _/)
 
 
 
 
Men var uppe i 6,9 knop.... Runt 6,0 i genomsnitt...... Det ska nog gå och lära sigg den med...... :)
 
 

Nya leksaken klar! _/)

Nu har jag en ny sysselsättning i naturhamnarna...... Det tog en stud att montera ihop henne men nu är hon klar. Vet inte vad hon skla heta! Namnförslag är välkommna! 
 
 

Första morgonen i hamnen

Först morgonen i hamnen. Solen värmer i sittbrunnen och kaffet smakar extra gott idag....
 
 

Värmaren fixad

Vill den inte starta så vill den inte! men jag vill att den ska starta. Så det är bara att plocka isär.
 
 
 
 
 
 
Lägg märke till den transparanta brickan i mitten... att det är pilligt gör det inte mindre spännande. och att komma ihåg hur allt kom ut..... Men nu fungrar den igen! Skönt och varmt är det... _/)
 
 
 
 
 
Jag fick lite trevligt besök under arbetet.....
  
 

Maxi77Beauty

Här kan ni följa mina seglingar under sommaren. Ni kommer även här kunna följa förändringar och förbättringar som jag gör med båten, samt lite tips och trix. Båten är en Maxi 77 från 1979 med segel nummer 2852.

RSS 2.0