Vår rustningen klar

Nu är Beauty klar för sjösättning imorgon. Värmaren startade direkt, kyl och frys likaså. Motorn provkörd och allt fungerar. Som vanligt sker det alltid i sista stund, det ät så mycket jag kommer på att fixa och allt som ska med i båten. Varje år säger jag att bara det nödvändigaste ska med, men det är hur mycket som helst. 
 
Jag har funderat mycket på varför min motor inte har orkat gå med fullgas. Till slut kom jag på det. För två år sen ljudisolerade jag hela motorutrymmet och det blev bra. Det jag inte tänkte på var att motorn som sitter där behöver mycket luft. Det visade sig när jag tittade på vart luften kom in så var det bara via två kabelgenomföringar. där gasreglagen går igenom var tätat med massa. Klart det blir ett undertryck........
Nu har jag borrat ett 80mm hål från styrbords stickkoj till motorutrymmet så nu ska luften nå fram.
 
 
 
 
 
 
 
Lite nya dekaler blev det i år. När jag tvättade av vinterdammet med högtrycks tvätten kom jag lite för nära dekalen ovan reling och förstörde den. Först tänkte jag byta ut det skadede partiet, med det skulle bli svårt att få samma nyans. Det blev att kapa bort det skadade och sätta lite text istället som synes nedan..... 
 
 
 
 
 

Vår rustningen är igång

 
 
 
Hej! jag har inte varit så aktiv på bloggen på ett tag men nu ska det bli ändring på det ...... Under vintern har det inte hänt så mycket med båten. Det har varit prioritet på körsång och renovering av trappa och hall i huset.
 
 
 
 
 
Här står hon, nu är det dax för lite omvårdnad....
 
 
 
 
Vaxningen klar! Jag är nöjd med resultatet. först streak remover, sen cleaner med maskin och vax på det.
 
 

Maxi77Beauty

Här kan ni följa mina seglingar under sommaren. Ni kommer även här kunna följa förändringar och förbättringar som jag gör med båten, samt lite tips och trix. Båten är en Maxi 77 från 1979 med segel nummer 2852.

RSS 2.0